Iskanje    Kazalo    Novo    O agenciji    e-pošta   
 
   
Domov
 > Mednarodno sodelovanje > Dvostransko > Predstavitev
Mednarodno sodelovanje
Predstavitev

Komplementarna shema omogoča sofinanciranje znanstvenoraziskovalnih projektov za tiste prijavitelje iz slovenskih raziskovalnih organizacij, ki so bili na razpisih Evropskega raziskovalnega sveta (European Research Council, ERC) s strani mednarodnih recenzentov pozitivno ocenjeni, niso pa bili izbrani za sofinanciranje. Na podlagi razpisov komplementarne sheme je bilo od leta 2010 do leta 2017 v sofinanciranje sprejetih 24 projektov. ARRS na ta način spodbuja izvedbo odličnih znanstvenoraziskovalnih projektov v obliki prilagojenih projektov, ki se izvajajo pretežno v Sloveniji.

ARRS sofinancira prilagojene znanstvenoraziskovalne projekte, ki so v mednarodnem recenzijskem postopku Evropskega raziskovalnega sveta dosegli prag, ki je določen v vsakoletnem razpisu. Glavni cilji prilagojenega znanstvenoraziskovalnega projekta se morajo skladati z originalnim predlogom projekta, s katerim je prijavitelj kandidiral na razpisu ERC.  

Prijavitelji, ki ustrezajo navedenim pogojem komplementarne sheme, so vabljeni k pripravi prilagojenega raziskovalnega projekta, ki glede ciljev in obsega dela upošteva čas trajanja prilagojenega projekta in višino razpoložljivih sredstev.

Podatki o rezultatih razpisov v okviru komplementarne sheme: http://www.arrs.gov.si/sl/medn/shema/rezultati/

Prikaz podatkov o prijaviteljih (izbrani na podlagi komplementarne sheme/uspešni na ERC razpisih):

 

Leto Sprejeti v sofinanciranje na podlagi komplementarne sheme Projekti, ki jih financira ERC
2011 7 MODES (StG)
2012 2 TRAJECTORY (AdG)
2013 2  
2014 2  
2015 5 OMNES (AdG)
2016 3  
2017 3 EIRENE (AdG) 
CABUM (CoG) 
2018   MaCChines (AdG)

 

Povezane vsebine:

Stran ureja: Mojca Boc Datum: 13.04.2018