Iskanje    Kazalo    Novo    O agenciji    e-pošta   
 
   
Domov
  > Novice
Novice, obvestila
Priporočila Science Europe o umeščenosti raziskovalnih infrastruktur v evropskih okvirnih programih

(Bruselj, Dublin, 30. januar 2017) Evropsko krovno združenje agencij financerk in izvajalk raziskovalne dejavnosti, Science Europe je izdalo Priporočila o umeščenosti raziskovalnih infrastruktur v evropskih okvirnih programih (Science Europe Policy Brief on Research Infrastructures in EU Framework Programming).

Priporočila predstavljajo prispevek Science Europe k pregledu o umeščenosti raziskovalnih infrastruktur v programu Obzorje 2020 in prihodnjih okvirnih programih. Science Europe ugotavlja, da je vloga držav članic ključna za financiranje in razvoj evropskih in pan-evropskih raziskovalnih infrastruktur; za doseganje dolgoročne vzdržnosti evropskih raziskovalnih infrastruktur pa bo središčno vlogo imela komplementarna podpora preko obstoječega programa Obzorje 2020 in prihodnjih okvirnih programov.

V teh dneh v Dublinu poteka srečanje Science Europe z naslovom Čezmejno sodelovanje in upravljanje s portfeljem raziskovalnih infrastruktur (Cross-border Collaboration and Portfolio Management of Research Infrastructures), ki se ga udeležuje tudi direktor Javne agencije za raziskovalno dejavnost RS, prof. dr. József Györkös.

Stran ureja: Tina Vuga Datum: 31.01.2017