Iskanje    Kazalo    Novo    O agenciji    e-pošta   
 
   
Domov
  > Promocija znanosti
Promocija znanosti
      
Arhiv Odlični v znanosti

Agencija v zadnjih letih krepi aktivnosti na področju promocije znanosti. Pri tem sledimo evropskim zgledom, kjer je naraščajoč pomen promocije znanosti vezan na doprinos znanosti k razvoju na znanju temelječe družbe. Odnos in vzajemnost med znanstvenim raziskovanjem in izzivi sodobne družbe je potrebno graditi in krepiti. Agencija slednje uresničuje preko treh sklopov aktivnosti: 

Odlični v znanosti
  ARRS vsako leto organizira dogodke, v okviru katerih so predstavljeni dosežki v znanosti za preteklo leto po izboru Znanstvenoraziskovalnih svetov ved.
 
Projekt Komuniciranje znanosti
  Projekt komuniciranje znanosti je ena izmed osrednjih aktivnosti Agencije na področju promocije znanosti in poteka od leta 2014. S projektom želimo opolnomočiti tako predstavnike medijev, kot raziskovalke in raziskovalce, izboljšati komunikacijo med obema skupnostima ter povečati prisotnost znanosti v medijih.

 
Spodbujanje razvoja in vzpostavitve inovativnih komunikacijskih aktivnosti za promocijo slovenske znanosti
  Inovativne komunikacijske aktivnosti od leta 2014 sofinanciramo v okviru Javnega razpisa za promocijo slovenske znanosti v tujini.

Agencija je od leta 2014 sofinancirala naslednje aktivnosti: STA Krog, Slovenska tiskovna agencija, Meta Znanost – Kje so naše ladje?, Znanost na cesti – Santena, portal Tromba, Črna škatla – spletna revija za kognitivno znanost in portal Kvarkadabra – časopis za tolmačenje znanosti.
 
Stran ureja: Tina Vuga