Iskanje    Kazalo    Novo    O agenciji    e-pošta   
English  
   
Domov
  > Promocija znanosti
Promocija znanosti
Odlični v znanosti
Arhiv

Agencija v zadnjih letih krepi aktivnosti na področju promocije znanosti. Pri tem sledimo evropskim zgledom, kjer je naraščajoč pomen promocije znanosti vezan na doprinos znanosti k razvoju na znanju temelječe družbe. Odnos in vzajemnost med znanstvenim raziskovanjem in izzivi sodobne družbe je potrebno graditi in krepiti. Agencija slednje uresničuje preko treh sklopov aktivnosti: 

Odlični v znanosti
  ARRS vsako leto organizira dogodke, v okviru katerih so predstavljeni dosežki v znanosti za preteklo leto po izboru Znanstvenoraziskovalnih svetov ved.
 
Dnevi komuniciranja znanosti
  V želji po spodbujanju kakovostnega medijskega poročanja o znanosti v Javni agenciji za raziskovalno dejavnost RS (ARRS) v sodelovanju z Veleposlaništvom ZDA v Sloveniji v letu 2017 prvič prirejamo Dneve komuniciranja znanosti. Tri-dnevni sklop dogodkov, posvečenih osveščanju o pomenu in pridobivanju veščin s področja komuniciranja znanosti bo potekal med 27. in 29. 11. 2017.

Dnevi komuniciranja znanosti izhajajo iz projekta Komuniciranje znanosti (KomZn), v okviru katerega od leta 2014 prirejamo srečanja z najbolj eminentnimi novinarji in strokovnjaki s področja komuniciranja znanosti. Z delavnicami smo začeli leta 2014, ko smo gostili dr. Iana Sampla, urednika Znanosti pri časopisu The Guardian. Leta 2015 smo povabili Vivienne Parry, publicistko na področju znanosti, voditeljico in urednico naravoslovnih oddaj na Radio 4 in BBC. V letu 2016 pa smo gostili kolumnista časopisa the New York Times, Georga Johnsona.
 
Spodbujanje razvoja in vzpostavitve inovativnih komunikacijskih aktivnosti za promocijo slovenske znanosti
  Inovativne komunikacijske aktivnosti od leta 2014 sofinanciramo v okviru Javnega razpisa za promocijo slovenske znanosti v tujini.

Agencija je od leta 2014 sofinancirala naslednje aktivnosti: STA Krog, Slovenska tiskovna agencija, Meta Znanost – Kje so naše ladje?, Znanost na cesti – Santena, portal Tromba, Črna škatla – spletna revija za kognitivno znanost in portal Kvarkadabra – časopis za tolmačenje znanosti.
 
Stran ureja: Tina Vuga