Iskanje    Kazalo    Novo    O agenciji    e-pošta   
English  
   
Domov
  > Novice
Novice, obvestila
Direktorji in predsedniki srednjeevropskih agencij financerk na srečanju v Ljubljani izrazili zavezo h krepitvi regionalnega sodelovanja

ARRS je med 6. in 7. septembrom 2017 v Ljubljani gostila srečanje petih direktorjev in predsednikov srednjeevropskih agencij financerk raziskovalne dejavnosti. Direktorji in predsedniki ARRS (József Györkös, Slovenija), FWF (Klement Tockner, Avstrija), GA ČR (Alice Valkárová, Češka), NCN (Zbigniew Błocki, Poljska) in NKFIH (József Pálinkás, Madžarska) so se dogovorili, da bo sodelovanje usmerjeno v krepitev raziskovalnih povezav v regiji, temelječ na bogati skupni kulturni zapuščini. Udeleženci so izrazili zavezo h krepitvi medsebojnega sodelovanja vodilnih raziskovalnih organizacij ter raziskovalk in raziskovalcev v regiji, krepitvi položaja srednjeevropskih agencij na evropski ravni in usklajevanju evalvacijskih postopkov. V nadaljnjih fazah pobude je predvidena širitev in vključevanje partnerskih agencij iz drugih srednjeevropskih držav.

(od leve proti desni) Zbigniew Błocki - direktor NCN (Poljska), Klement Tockner - predsednik FWF (Avstrija), Alice Valkárová – predsednica GA CR (Češka), József Pálinkás – predsednik NKFIH (Madžarska) in József Györkös – direktor ARRS (Slovenija).

Foto: Marko Vitas

Stran ureja: Tina Vuga Datum: 13.09.2017