Iskanje    Kazalo    Novo    O agenciji    e-pošta   
 
   
Domov
  > Promocija znanosti
Promocija znanosti
Odlični v znanosti
Arhiv

Agencija v zadnjih letih krepi aktivnosti na področju promocije znanosti. Pri tem sledimo evropskim zgledom, kjer je naraščajoč pomen promocije znanosti vezan na doprinos znanosti k razvoju na znanju temelječe družbe. Odnos in vzajemnost med znanstvenim raziskovanjem in izzivi sodobne družbe je potrebno graditi in krepiti. Agencija slednje uresničuje preko treh sklopov aktivnosti: 

Odlični v znanosti
  ARRS vsako leto organizira dogodke, v okviru katerih so predstavljeni dosežki v znanosti za preteklo leto po izboru Znanstvenoraziskovalnih svetov ved.
 
Projekt Komuniciranje znanosti
  Projekt komuniciranje znanosti je ena izmed osrednjih aktivnosti Agencije na področju promocije znanosti in poteka od leta 2014. S projektom želimo opolnomočiti tako predstavnike medijev, kot raziskovalke in raziskovalce, izboljšati komunikacijo med obema skupnostima ter povečati prisotnost znanosti v medijih.

V okviru projekta prirejamo:
  • Strokovne delavnice za urednike in novinarje z najbolj eminentnimi novinarji priznanih svetovnih medijskih hiš, ki pokrivajo znanost – v letu 2016 smo v sodelovanju z Veleposlaništvom Združenih držav Amerike gostili kolumnista New York Times, Georga Johnsona.
  • Delavnice medijskih veščin za raziskovalke in raziskovalce s priznanimi slovenskimi novinarji – v letu 2016 je delavnico vodil priznani novinar in voditelj na Radioteleviziji Slovenija, Igor E. Bergant.
     
Spodbujanje razvoja in vzpostavitve inovativnih komunikacijskih aktivnosti za promocijo slovenske znanosti
  Inovativne komunikacijske aktivnosti od leta 2014 sofinanciramo v okviru Javnega razpisa za promocijo slovenske znanosti v tujini.

Agencija je od leta 2014 sofinancirala naslednje aktivnosti: STA Krog, Slovenska tiskovna agencija, Meta Znanost – Kje so naše ladje?, Znanost na cesti – Santena, portal Tromba, Črna škatla – spletna revija za kognitivno znanost in portal Kvarkadabra – časopis za tolmačenje znanosti.
 
Stran ureja: Tina Vuga