Iskanje    Kazalo    Novo    O agenciji    e-pošta   
 
   
Domov
  > Novice
Novice, obvestila
Raziskovalne štipendije Nemške akademske službe za izmenjave (DAAD) in Združenja Leibniz za tuje podoktorande za leto 2012 (Leibniz-DAAD Research Fellowships)

Raziskovalne štipendije za tuje podoktorande (Leibniz-DAAD Research Fellowships) so program, ki ga izvajata Nemška akademska služba za izmenjave (DAAD) in združenje Leibniz. Štipendije mladim odličnim podoktorandom iz tujine nudijo možnost izvajanja specializiranih raziskav pod okriljem Združenja Leibniz.

Ciljna skupina so raziskovalci vseh znanstvenih ved, ki so doktorski študij zaključili pred največ dvema letoma. Edini kriterij ocenjevanja je znanstvena odličnost preteklega dela kandidata in pregloga projekta oziroma možnosti izvajanja predlaganih raziskav v okviru članic Združenja Leibniz. Kvot glede na znanstveno vedo ali državo tako ni.

V prvem letu izvajanja programa (2011) so skupaj prejeli 115 formalno ustreznih prijav, od tega je bilo 46 ocenjenih kot odličnih in primernih za financiranje. V financiranje so sprejeli 18 kandidatov iz Francije, Italije, Španije, Slovaške, Romunije, Rusije, Japonske, Kitajske, Indije, Gane in ZDA.

Več informacij o programu, zahtevah in višini sofinanciranja je dostopnih na povezavi: http://www.daad.de/deutschland/foerderung/ausschreibungen/16753.de.html.

Kontakt: Cordula Behrsing, DAAD behrsing@daad.de 

Rok za prijavo je 20. marec 2012.

 

Stran ureja: Tina Vuga Datum: 15.03.2012